Zonnestroom biedt enorme potentie terwijl de prijs steeds verder daalt. Verder zijn er meerdere mogelijkheden zijn om buffers te vormen.

lees verder
Hieronder staan de onderwerpen die bij dit dossier horen. Bij een onderwerp staan gerelateerde nieuwsberichten. Als u die leest kunt u via de 'breadcrum' bovenaan weer teruggaan naar het onderwerp.

Groen is essentieel in de stad, die anders niet meer zou zijn dan een stenen klomp. Het groen geeft de stenen een mensellijke laag. Mensen zijn van oudher gewend in de natuur te leven, niet in een stad. Een stad zonder groen zou een dode stad zijn. Bureaucraten snappen dat vaak niet en de waarde van groen komt niet voor in de excel sheets waarmee de haalbaarheid van bouwprojectem wordt berekend.

lees verder

Windturbines leiden volgens het College van Rijksadviseurs (Rijksbouwmeester) voor steeds meer mensen tot ‘landschapspijn’. “Het landschap is voor de mensen die erin wonen, werken en recreëren een belangrijke basis voor zelfherkenning en identiteit.

lees verder

Amsterdam heeft een lange traditie in ruimtelijke ordening. Stedelijke uitbreidingen zoals IJburg worden zorgvuldig met afweging van alle belangen tot stand gebracht. Op elk detail wordt gelet. Groene buitengebieden zoals het Buiten-IJ, Waterland en Amstelland zijn daardoor nog intact.

lees verder