7-7-2022: op 22 juni jl. heeft PWN een dronevlucht laten uitvoeren over de Wimmenummerduinen door het bedrijf Shore monitoring. Ten onrechte is hier niet tevoren over gecommuniceerd met de bewoners en gebruikers van het gebied. Wij bieden hiervoor onze excuses aan. Voor ons is het vliegen met drones een nieuwe manier van onderzoek doen en wij hadden ons onvoldoende gerealiseerd dat dit vragen oproept en als onaangenaam ervaren kan worden.
10-3-2022: Nederland moet snel minder stikstof uitstoten, anders dreigen veertien beschermde habitats verloren te gaan of onherstelbare schade op te lopen. Dat meldt Greenpeace na onderzoek. Het gaat om soorten natuur zoals veengebieden in Drenthe of de zandverstuiving op de Hoge Veluwe.
8-2-2022: Hondenpoep kan niet alleen voor overlast zorgen, maar ook nog eens de natuur beschadigen. Dat blijkt uit onderzoek van de Universiteit Gent. De uitwerpselen stoten namelijk stikstof en fosfor uit en dat kan schade aanrichten. Helpt het om de voeding van je trouwe viervoeter aan te passen?